INGREDIENTE
- Aluat pentru trandafiri din mere:
- 250 gr făină
- 80 gr zahăr
- Praf de copt
- 2 gălbenușuri
- 200 gr unt
- Sare
- Pentru umplutura:
- 1 măr verde și 3 mere roșii
- Zeamă de lămâie
- Scorțișoară
- 1 lingură zahăr
PAȘI
Pentru a găti o porție delicioasă de trandafiri din mere:
- Se amestecă toate ingredientele pentru aluat și se pune deoparte în frigider.
- Într-un vas se pune o lingură de zahăr, zeamă de lămâie și apă.
- Se spală merele și se uscă apoi se curăță de cotor și se taie felii subțiri pe care se pune în vasul cu apă pregătită în prealabil unde se lasă să se înmoaie pentru a deveni mai flexibil la îndoire. ( să nu se rupă)
- Se scoate aluatul din frigider si se întinde pe masa de lucru. Se taie fășii cam de 3 cm.
- Pe aceste fășii de lungime aprox. 30 cm se așează pe o parte feliile de mere stoarse de apă cu șervețele.
- Se presară cu amestec de scorțișoară și zahăr.
- Se împătură fâșia de aluat în două, apoi se rulează frumos.
- Trandafirii de mere se pun în tava de brioșe unsă în prealabil cu unt.
- Se coace în cuptorul preîncălzit la 150 grade timp de 40 de minute.
- Înainte ca acești trandafiri din mere să fie gata se unge deasupra cu gălbenuș de ou si sare pentru a-i da stralucire
- Poftă bună!