INGREDIENTE
- Aluat fraged :
- 125 g unt
- 125 g zahar
- 300 g faina
- 1 ou
- 1/2 plic praf de copt , sare
- Blat
- 5 oua
- 5 linguri de faina
- 10 linguri de unt topit
- 10 linguri de zahar
- esenta de vanilie
- sare
- 1/2 plic praf de copt
- 1 kg prune
- scortisoara
- Mousse de ciocolata alba
- 250 g ciocolata alba
- 125 ml smintina pentru frisca
- 10 g gelatina
- 275 ml frisca
- Pentru decor
- 250 g frisca
- scortisoara
PAȘI
- Pentru reteta Pubi, prajitura de toamna, amestecam toate ingredientele pentru aluatul fraged , se intinde intr-o tava de 30/40 tapetata cu hirtie de copt si se inteapa cu furculita din loc in loc .
- Desfacem prunele si le asezam cu miezul in sus peste aluatul fraged . Peste care se presara scortisoara .
- Pentru blat : separam ouale , albusele le mixam cu sare si zahar . Galbenusurile se freaca cu untul topit , faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie . Incorporam incet albusele amestecind cu o paleta si turnam totul deasupra prunelor in tava .
- Se da la cuptor 35 – 40 de minute la 180 de grade . Hidratam gelatina in apa si o lasam deoparte .
- Pentru mousse : Incalzim smintina pentru frisca , adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pina se topeste . Adaugam gelatina incalzita putin .
- Mixam frisca si incorporam treptat in ciocolata. Moussul se intinde peste prajitura racita si se da la frigider timp de 1 ora .
- Se orneaza cu frisca si se presara scortisoara. Savureaza cu placere Pubi, prajitura de toamna !