INGREDIENTE
- Blat; 5 oua,
- 5 linguri faina
- 5 linguri zahar,
- 1 praf de copt,
- 100 gr miez de nuca taiat bucatele
- Crema de branza: 300 gr branza de vaci,
- 200 ml frisca lichida
- Crema de castane: 200 gr piure de castane,
- 2 linguri esenta de rom
- 100 gr margarina
- Glazura: 300 gr ciocolata menaj,
- 50 ml frisca lichida
PAȘI
- Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul, apoi galbenusurile. Faina si praful de copt se amesteca. Incorporam faiana amestecand usor.Incorporam si miezul de nuca maruntit. O tava de savarina mare-mare se tapeteaza cu unt si faina si turna copozitia.Dam la cuptor 40 min, apoi blatul pentru tort cu crema de branza. Se scoate cu grija si se lasa sa se raceasca.
- Crema de branza: frisca se mixeaza bine apoi o amestecam cu branza de vaci. Crema de castane: piureul de castane se amesteca cu esenta de rom si cu margarina
- Blatul rece se taie pe trei locuri. Punem pe platou prima foaie,un strat de crema de castane,alt blat si apoi ctrema de branza,am treilea blat si iar un strat de crema de castane si ultimul blat.
- Ciocolata topita impreuna cu frisca se toarna peste tort. Lasam 2-3 ore la rece.