INGREDIENTE
- Aluat: 1 kg faina,500 ml lapte
- 4 oua, 250 gr zahar
- 50 gr drojdie, 50 gr unt
- 50 ml ulei, coaja de lamaie
- un praf sare, esenta rom
- Umplutura: 250 gr rahat cubulete
- 3 linguri cacao, 1 esenta rom
- 250 gr nuca macinata
- 4 albusuri, 100 gr zahar
PAȘI
- Toate ingredientele pentru cozonac cu nuca si rahat trebuie tinute la temperatura camerei.
- Se face o maia din drojdie, 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut
- Se lasa sa creasca pana pana isi dubleaza volumul
- Incalzim laptele cu zaharul pana se topeste
- adaugam coaja de lamaie si esenta de rom
- Adaugam pe rand peste faina maiaua, galbenusele, laptele
- amestecam pana se incorporeaza toata cantitatea
- Topim untul si-l adaugam peste toate ingredientele
- la fel si uleiul
- framantam bine pana se dezlipeste de pe maini.
- Acoperim aluatul si-l lasam la loc calduros o ora
- Mixam albusurile cu zahar, adaugam cacao si nucile
- Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doua
- se intinde pe masa unsa cu putin ulei si pe fiecare se pune umplutura de nuci
- la care adaugam bucati de rahat
- rulam si punem in tava unsa si tapetata cu faina
- Mai lasam la caldura sa creasca in tava
- Dupa care ungem cu un ou batut si dam la cuptor ptr. 45 minute, iar cozonacul cu nuca si rahat este gata!