INGREDIENTE
- Pentru blat
- 14 grame drojdie Secretul Bunicii
- 4 căni de făină
- 1/2 linguriță de zahăr
- 1 cană de apă caldă
- 3/4 linguriță de sare
- 1/2 lingură de ulei
- Pentru Topping
- 400 g roșii tăiate cubulețe
- Câteva frunze de busuioc
- 2 lingurițe de oregano
- 600 g cașcaval
- 3 g piper
- 2 lingurițe ulei de măsline
PAȘI
- Pentru pizza Margherita, reteta cere ca drojdia fie dizolvata în apa călduță, alături de zahăr, apoi se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
- Se amestecă sarea cu făina și peste se adaugă amestecul de drojdie și o lingură de ulei, apoi aluatul se frământă și se lasă la crescut pentru 30-60 de minute, după ce se unge cu ulei
- Aluatul crescut se întinde într-un dreptunghi foarte subțire. Ungeți o tavă cu ulei și așezați aluatul în aceasta.
- Se preîncăleste cuptorul la 260 de grade Celsius
- Se presară roșiile peste aluatul pus în tavă. Peste roșii se presară cașcavalul dat pe răzătoare, busuiocul și piperul.
- Tava se unge cu ulei de măsline dupa care se lasă la cuptor pentru 10-12 minute.