Rețetă fursecuri crocante cu ciocolată și scorțișoară

INGREDIENTE

  • Pentru aluat fursecuri crocante:
    3 ½ căni făină
  • 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1/3 cană lapte praf
  • ¼ cană zahăr
  • ½ linguriță sare
  • 1 ½ cană apă
  • ¼ cană unt
  • 60 grame ciocolată
  • 1 ou
  • Pentru umplutură fursecuri crocante:
    1/3 cană zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 3 lingurițe unt topit
  • Pentru topping fursecuri cu ciocolată:
    ½ cană zahăr
  • ¼ cană alune sau nuci tocate mărunt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 3 lingurițe unt topit

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă în jumătate de cană de apă ușor încălzită, alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru 10 minute.
  • Într-un bol se amestecă maiaua de la punctul 1, o cană și jumătate de făină, laptele praf, sarea și zahărul.
  • Într-o crăticioară se încălzesc apa, untul și ciocolata până la omogenizare, se lasă puțin la răcorit și se adaugă peste amestecul de la punctul anterior.
  • Se adaugă și oul și se amestecă bine, apoi se frământă adăugând și restul de făină. Se lasă la crescut pentru 90 de minute, într-un bol uns cu puțin ulei.
  • Aluatul se întinde în formă de pătrat cu latura de circa 30 cm, se unge cu untul pentru umplutură și peste el se presară scorțișoara amestecată cu zahărul.
  • Aluatul se rulează strâns și se taie în 12 felii care se așază într-o tavă cu hârtie de copt unde se mai lasă la crescut pentru 15-20 de minute.
  • Acoperiți-le cu hârtie de copt și cu ajutorul făcălețului, turtiți feliile de aluat până ajung la grosimea de circa 3 cm.
  • Ungeți-le cu untul pentru topping și presarați alunele amestecate cu scorțișoară și zahăr.
  • Acoperiți-le din nou cu hârtie de copt și mai presați-le puțin pentru ca toppingul să intre în aluat. Îndepărtați hârtia.
  • Aceste fursecuri crocante se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 15-18 minute, până marginile fursecurilor devin crocante.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne