INGREDIENTE
Această rețetă purceluși are nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 grame făină
- 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3 ouă întregi și 1 gălbenuș
- 80 grame unt
- 250 ml lapte
- 80 grame zahăr
- 2 linguri rom
- coaja de la o lămâie
- puțină sare
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră pentru decor
- 1 borcan gem de caise
- puțin marțipan alb
PAȘI
Pentru această rețetă purceluși, pașii de urmat sunt:
- Drojdia se dizolvă în 100 ml lapte călduț și se lasă la crescut pentru 10 minute.
- Restul de lapte se fierbe și în el se topește zahărul, untul, sarea și romul. Se amestecă bine și cu coaja de lămâie și se lasă la răcorit.
- Făina se pune într-un bol mare și peste ea se adaugă maiaua de la punctul 1, compoziția de la punctul 2, 2 ouă și încă un gălbenuș.
- Se frământă aluatul și se lasă la crescut pentru o oră.
- Aluatul se întinde într-o foaie de un centimetru grosime.
- Cu ajutorul unor forme de tăiat sau a unor pahare de dimensiuni diferite se taie 20 de cercuri mari, 20 de cercuri mai mici și 40 de triunghiuri pentru urechi. În cercurile mici se fac câte două găurele.
- Se așază cercurile mici și triunghiurile peste cercurile mari, astfel încât să formăm porcușorii (ca în imagine) și se lipesc cu ajutorul unui ou bătut.
- Se prăjesc în uleiul bine încins până se rumenesc.
- Din marțipan se fac ochii porcușorilor și se pudrează cu zahăr.
- Se servesc cu gem de caise alături.