INGREDIENTE
- Pentru aluat: o cană lapte călduț
- 1/3 cană apă călduță
- 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3 linguri zahăr tos
- 450 grame făină
- 1 linguriță sare
- Pentru umplutură rulouri cu portocale: 3 linguri unt
- 200 grame dulceață/marmeladă de portocale
- ¼ linguriță sare
- 100 grame zahăr brun
- Pentru topping rulouri cu portocale: 3 linguri smântână lichidă pentru gătit
- 125 grame zahăr pudră
- 2 lingurițe de coajă de portocală rasă
PAȘI
- Dizolvați drojdia în apa călduță, alături de o lingură de zahăr și lasați la crescut pentru 10 minute.
- Amestecați făina cu restul zahăr, cu sarea, laptele și maiaua de la punctul anterior.
- Frământați aluatul și lăsați-l la crescut pentru o oră.
- Pentru umplutură, amestecați untul cu marmalada sau dulceața și sarea.
- Întindeți aluatul într-o foaie de 20 x 40 cm.
- Pe foaia de aluat întindeți compoziția pentru umplutură uniform, lăsând liberi câte 1-1,5 cm pe margini, apoi presărați zahărul brun
- Rulați aluatul cât mai strâns și tăiați-l în 11-12 felii egale.
- Așezați rulourile obținute în tava de copt unsă cu puțin ulei și lăsațile la crescut pentru încă jumătate de oră.
- Coaceți aceste rulouri cu portocale pentru 20-25 de minute sau până încep să se rumenească, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
- Amestecați bine toate ingredientele pentru topping.
- Lăsați rulourile să se răcească în tavă pentru 5 minute și turnați topping-ul peste ele.