INGREDIENTE
Pentru această rețetă de stromboli cu broccoli și brânză, ai nevoie de următoarele:
- Pentru aluat: 4 căni făină
- 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură sare
- 1 ¼ căni apă călduță
- 2 linguri ulei de măsline
- Pentru umplutură: 3 căni de buchețele de broccoli
- 1 1/3 căni brânză ricotta
- 100 grame cașcaval afumat dat pe răzătoare
- 4 linguri busuioc tocat mărunt
- 1 cană apă
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță piper
- 1 lingură sare de mare
PAȘI
Pentru gătirea acestui stromboli, rețeta de urmat implică pașii de mai jos:
- Dizolvați drojdia alături de zahăr în apa călduță și lăsați-o la crescut pentru 10 minute.
- Amestecați făina cu sarea și peste ele adăugați maiaua de la punctul anterior. Amestecând, încorporați și uleiul de măsline.
- Frământați bine aluatul și lăsați-l la crescut pentru o oră și jumătate sau până îlși dublează volumul.
- Pentru umplutură, fierbeți apa într-o crăticioară și puneți broccoliul într-o strcurătoare deasupra ei. Acoperiți cu un capac și lăsați la abur pentru circa 7 minute, apoi lăsați-l la răcorit și tocați-l mărunt.
- Într-un bol amestecați ricotta cu cașcavalul afumat și busuiocul.
- Împărțiți aluatul în două și întindeți fiecare bucată în câte o foaie de 25 X 30 cm.
- Pudrați foile cu puțină făină și lăsați-le la crescut încă 10 minute.
- Întindeți compoziția pe cele două foi, lăsând margini de 2-3 cm libere. Presarați broccoliul peste umplutură, la fel și sarea și piperul.
- Rulați foile de aluat strâns, puneți-le în tava cu hârtie de copt și lăsați-le la crescut pentru încă 15 minute.
- Ungeți cu ulei de măsline, faceți câteva tăieturi superficiale în aluat, presarați sarea de mare peste.
- Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru circa 25 de minute sau până devin maronii-aurii.
- Lăsați stromboli-urile la răcit pentru 15 minute și tătați-le felii, cât pentru o servire.