INGREDIENTE
Pentru această prăjitură cu nuci, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 grame făină
- 40 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 400 ml lapte călduț
- 2 ouă
- 60 grame unt
- 125 ml ulei de floarea soarelui
- 200 grame nucă măcinată
- 100 grame zahăr tos
PAȘI
- Dizolvați drojdia în laptele călduț și lăsați la crescut pentru 10-15 minute.
- Puneți făina într-un bol mare, faceți o gropiță în mijlocul ei unde adăgați maiaua de la punctul anterior pe care o amestecați cu puțină făină.
- Adăugați untul și ouăle și amestecați bine, apoi frământați până la obținerea unui aluat neted.
- Așezați aluatul într-un vas uns cu puțin ulei, acoperiți și lăsați-l la crescut pentru o oră sau până își dublează volumul.
- Puneți uleiul într-o farfurie adâncă și zahărul și nucile amestecate într-o alta.
- Rupeți bucați de diametru circa 7 cm din aluat și treceți-le prin ulei, apoi prin zahărul amestecat cu nucă.
- Așezați-le într-o tavă cu hârtie de copt, astfel încât să fie inghesuite.
- Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.
- Prăjitura cu nuci se servește călduță sau rece.