INGREDIENTE
Pentru acest chec cu cremă de brânză, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- Aluat 270 grame făină
- 2 ½ linguri zahăr
- Un vârf linguriță sare
- 6 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 ou
- 80 mililitri lapte călduț
- ½ linguriță esență vanilie
- 2 linguri unt nesărat
- Umplutura de caise 120 mililitri suc de portocale
- 80 mililitri suc de lămâie
- 1 ½ căni caise confiate
- 2 linguri zahăr
- Crema de brânză 225 grame cremă de brânză
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriță esență de vanilie
- Un vârf linguriță sare
- Topping 3 ½ linguri zahăr
- ¾ cană făină
- Un vârf linguriță zahăr
- 3 ½ linguri unt nesărat topit și răcit
- 1 ou bătut
PAȘI
Pentru a găti un delicios chec cu cremă de brânză și caise confiate, se urmează pașii de mai jos:
- Aluat Dizolvați drojdia în laptele călduț și lăsați 10 minute la crescut.
- Amestecați făina cu zahărul și sarea și adăugați peste drojdia dizolvată, oul, esența de vanilie și untul și frământați.
- Dați aluatului forma de bilă și lăsați-l la crescut pentru o oră și jumătate într-un bol uns cu puțin ulei.
- Umplutura de caise Amestecați sucul de portocale cu cel de lămâie, cu caisele și zahărul într-o crăticioară la foc mic, pentru 10-15 minute, apoi lăsați la răcit și folosiți un blender pentru a face un piure.
- Crema de brânză Amestecați crema de brânză cu zahărul și frecați până la omogenizare, apoi adăugațiesența de vanilie și sarea.
- Topping Amestecați zahărul cu sarea și făina, apoi adăugați untul topit treptat și dați la frigider.
- Final
Presărați puțină făină pe suprafața de lucru și întindeți aluatul într-o foaie de circa 25×60 centimetri. Întindeți pe ea umplutura de caise, apoi și crema de brânză, lăsând câte un centimetru pe margini. - Rulați pe lung jumătate de foaie, apoi, din partea opusă rulați invers, până când cele două rulouri se întâlnesc la mijloc. Presați și lipiți cele două jumătați.
- Așezați aluatul într-o tavă unsă cu ulei, ungeți-l cu jumătate din oul bătut și lăsați-l la crescut pentru o oră și jumătate – două.
- Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius, ungeți cu cealaltă jumătate de ou bătut, apoi cu topping-ul rece, apoi coaceți acest chec cu cremă de brânză pentru circa 50 de minute.