INGREDIENTE
- Pentru aluat: 250 grame făină
- 9 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ cană apă călduță
- 1 linguriță sare
- 2 linguri ulei de măsline
- Pentru umplutură: 1 lingură ulei de măsline
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 125 grame brânză feta
- 500 grame spanac congelat (frunze întregi)
- 2 linguri semințe de pin
- 3 linguri mentă proaspătă, tocată
- 1 linguriță sare
- ½ linguriță piper
PAȘI
- Pentru a face foile pentru placinta cu spanac si branza, drojdia se dizolvă în apa călduță și se lasă la crescut pentru 10-15 minute.
- Se amestecă făina cu sarea și se adaugă maiaua de la punctul anterior, apoi se încorporează și uleiul și se frământă bine.
- Se lasă la crescut într-un vas uns cu puțină grăsime și acoperit pentru circa o oră sau până își dublează volumul.
- Umplutura: uleiul se încinge bine și în el se călește usturoiul, pentru un minut apoi se transferă într-un bol mare.
- În tigaie se pune spanacul și se gătește până se evaporă tot lichidul.
- Se amestecă spanacul cu usturoiul și se adaugă sare și piper.
- După ce se răcește, se adaugă brânza feta fămâmata, semințele de pin și menta și se amestecă foarte bine.
- Aluatul de placinta cu spanac si branza se împarte în patru și fiecare bucată se întinde într-o foaie de circa 20 cm diametru și 5 mm grosime.
- Umplutura se așază pe mijlocul fiecărei foi, în forma de triunghi.
- Marginile aluatului se aduc peste triunghiul de umplutură formând o piramidă și se lipesc bine între ele.
- Se coc în cuptorul preîncălzit la 220 grade, pentru circa 15 minute.