INGREDIENTE
- 250 grame de făină
- 17 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 150 ml-170 ml de lapte
- 2 linguri de zahăr
- 3 g de sare
- 4-8 linguri de pastă dulce de boabe de fasole roșie
- Ulei, in jur de 2 linguri
PAȘI
- Într-un bol mare de mixer puneți: sarea, făina, drojdia, laptele, zahărul apoi amestecați la viteză mică timp de 8-9 minute până ce obțineți un aluat moale și fin.
- Acoperiți cu o cârpă umedă și lăsați aluatul să se odihnească într-un loc călduț până i se dublează volumul. Când aluatul este gata, presați-l până iese tot aerul
- Despărțiți aluatul în două jumătăți
- Rulați o jumătate într-un cilindru lung, aplatizați-l, apoi tăiați 4 segmente egale.
- Luați câte o bucată și modelați-o într-un rotund.
- Desfaceți aluatul pe jumătate, scobiți centrul și puneți o lingură de pastă dulce de boabe roșii.
- Închideți aluatul și puneți-l într-un castron pe partea pe care este linia de închidere a aluatului.
- Repetați cu restul de aluat de chifla chinezeasca la tigaie.
- Vor ieși în jur de 8 chifle. Când terminați, acoperiți cu un prosop umed și lăsați chiflele la crescut timp de 45 de minute, maximum o oră.
- Încingeți uleiul. Prăjiți câte o chiflă, timp de 6-8 minute cu partea în care se închide aluatul în jos.
- Puteți să serviți chifla chinezeasca la tigaie cu sos de susan sau unt de arahide.