INGREDIENTE
- 4 căni de făină
- 28 de grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 lingurițe de amestec de verdețuri italiene
- 1/2 linguriță de sare
- 1 cățel de usturoi mărunțit
- 1/2 cană de apă călduță
- 2 ouă
- 2 căni de brânză cheddar rasă
- 1 cană de ardei verzi uscați și tăiați mărunt
- 1 ardei gras roțu sau gogoșar
PAȘI
- Pentru a face baghete cu branza cheddar si verdețuri dizolvați drojdia în apa călduță, cu o lingură de făină și lăsați-o la crescut pentru 15 minute.
- Într-un bol de mixer combinați 2 căni de făină, ierburile, sarea, maiaua de la punctul anterior și usturoiul. Frământați aluatul 2 minute la viteză medie. Adăugați oul și 1 cană de făină și frământați la viteză mare timp de încă 2 minute.
- Adăugați 1 cană de brânză cheddar și restul de făină pentru a face un aluat tare. Mutați aluatul pe tavă de copt unsă. Lăsați aluatul la odihnit pentru 10 minute. Presărați restul de brânză și ardeii, apoi acoperiți și lăsați la crescut, într-un loc uscat, până își dublează volumul, în jur de 30 de minute.
- Dați la cuptor, la 187 de grade C, timp de 35-40 de minute.