INGREDIENTE
- 500 grame făină
- 50 grame zahăr
- 10 grame sare
- 40 grame unt tăiat bucățele mici
- 2 ouă
- 30 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 150 ml lapte călduț
- 90 ml apă călduță
- 280 grame sos de merișoare
- 300 grame carne de curcan tăiată fâșii și trasă la tigaie
- 150 grame ceapă călită
- Câteva frunze de salvie
PAȘI
- Reteta de rulori este simpla! Drojdia se dizolvă în laptele călduț, alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru 15 minute.
- Într-un bol se amestecă făina cu sarea și restul de zahăr și se adaugă maiaua de la punctul anterior.
- Se adaugă apa, untul și ouăle și se frământă bine, apoi se lasă la crescut într-un vas uns cu puțină grăsime pentru circa 40 de minute sau până își dublează volumul.
- După ce a crescut, aluatul pentru rulouri se așază pe o suprafață pudrată cu puțină făină și se întinde într-o foaie de circa 50x30cm.
- Peste aluat se întinde sosul de merișoare, apoi se așază uniform curcanul, ceapa și salvia.
- Se rulează pe lung, apoi se taie în felii de circa 5 cm grosime.
- Rulourile se așază în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând între ele spațiu de circa 1 cm.
- Tava se acoperă cu un prosop și se lasă deoparte pentru circa o oră, pentru ca aluatul să crească.
- Cuptorul se preîncălzește la 200 grade Celsius.
- Rulourile se coc pentru 15-20 de minute, apoi se lasă puțin la răcorit înainte de servire.
- Urmează cu atenție retața de rulouri si nu vei da greș!