INGREDIENTE
- Blat :
- 3 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 4 linguri de făină
- 50 g unt topit
- Crema :
- 300 ml lapte
- 4 gălbenușuri
- 90 g zahăr
- 4 linguri rase de amidon
- 1 zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- Decor
- 200 ml frișcă
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 300 g căpșuni
PAȘI
- Blat pentru tarta cu crema de vanilie: Mixăm ouăle cu sare și zahăr pînă își triplează volumul. Adăugăm untul topit , mai mixăm puțin . Incorporăm făina cu o paletă cu mișcări ușoare de sus în jos . Turnăm compoziția în tava tapetată si coacem tarta timp de 15 – 20 de minute . Scoatem tarta și o lăsăm la răcit .
- Crema de vanilie : Punem laptele cu zahărul pe foc . Gălbenușurile se amestecă cu un praf de sare și amidonul . Cînd laptele e fierbinte turnăm compoziția de ouă și amestecăm continuu pînă începe să fiarbă și să se îngroașe . Luăm crema de pe foc o acoperim cu o folie alimentară și o dăm la rece .
- Decor . Frișca o mixăm bine împreună cu zahărul vanilat .
- Punem crema de vanilie peste tartă , apoi acoperim cu frișca . Decorăm cu bucăți de căpșuni și zahăr vanilat . Se savurează imediat !