INGREDIENTE
- Pentru aluat pandispan cu cereale si scortisoara:
- ½ ceașcă de zahăr
- 1 lingură de sare
- 3 cești de făină
- ½ ceașcă untură vegetală
- 1 cană de apă caldă
- 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 ouă
- 1 lingură de vanilie
- Pentru topping: ½ cești de grâu, porumb sau orez fulgi
- ½ ceașcă de zahăr
- ½ linguriță de scorțișoară
- 3 linguri unt topit sau margarină
PAȘI
- Amestecați într-un castron zahărul, sarea, făina și untura vegetală. După omogenizare, îl puneți deoparte.
- Turnați apa într-un alt vas, împreună cu drojdia și amestecați. Lăsați să stea 10 până la 15 minute.
- Adăugați ouăle, vanilia și ½ amestecul de făină. Bateți 2 minute cu mixerul electric la viteză medie sau cu mâna până când este netedă. Opriți mixerul.
- Adăugați amestecul de făină rămasă și bateți din nou cu o linguriță până când este netedă, aproximativ 1 până la 1½ minute.
- Răsturnați aluatul de pe laturile bolului și acoperiți-l, lăsându-l să se ridice într-un loc cald până se dublează, aproximativ 30 de minute.
- Între timp, pregătiți topping-ul: combinați ingredientele de topping în castron și puneți-l deoparte.
- Presați ușor aluatul dospit cu lingurița, timp de 25 de ori. Așezați pandispanul cu cereale si scortisoara uniform în tavă.
- Adăugați compoziția și presați-o ușor aproape până în partea de jos a tăvii.
- Lăsați să crească până se dublează, aproximativ 20-30 de minute.
- Preîncălziți cuptorul la 375 °. Coaceți 20-30 de minute. Scoateți din tigaie și răciți-l.