Rețetă prăjitură cu vișine și cacao

INGREDIENTE

  • Ingrediente –
  • 5 ouă
  • 250g zahăr
  • 40 g cacao
  • 30 ml ulei
  • 200 g făină
  • 1 praf de sare
  • coaje de lămîie
  • 1 zahăr vanilat
  • 3 linguri de zahăr
  • 600 g vișine

PAȘI

  • Preparare prăjitură cu vișine:
  • Se separă gălbenușurile și se bat cu 1/2 de zahăr , se adaugă coaja de lămîie , vanilia , uleiul și 150 g de făină . Albușurile se mixează cu sare și restul de zahăr . Se amestecă cele două compoziții cu o spatulă . Se mută jumătate din compoziîie în alt vas și adăugăm în unul cacaoa și în celălalt restul de făină .
  • Intr-o tavă de 28 cm tapetată cu hîrtie de copt se pune întîi o lingură de compoziția albă și una maro , apoi din nou albă , apoi din nou maro și tot așa pînă se termină compoziția .
  • Nivelăm și așezăm vișinele sub formă de cerc și presărăm cele 3 linguri de zahăr deasupra .
  • Se coace 15 minute la 180 grade . Se poate servi după 30 de minute de stat la rece . Se savurează cu plăcere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne