INGREDIENTE
- Ingrediente –
- 5 ouă
- 250g zahăr
- 40 g cacao
- 30 ml ulei
- 200 g făină
- 1 praf de sare
- coaje de lămîie
- 1 zahăr vanilat
- 3 linguri de zahăr
- 600 g vișine
PAȘI
- Preparare prăjitură cu vișine:
- Se separă gălbenușurile și se bat cu 1/2 de zahăr , se adaugă coaja de lămîie , vanilia , uleiul și 150 g de făină . Albușurile se mixează cu sare și restul de zahăr . Se amestecă cele două compoziții cu o spatulă . Se mută jumătate din compoziîie în alt vas și adăugăm în unul cacaoa și în celălalt restul de făină .
- Intr-o tavă de 28 cm tapetată cu hîrtie de copt se pune întîi o lingură de compoziția albă și una maro , apoi din nou albă , apoi din nou maro și tot așa pînă se termină compoziția .
- Nivelăm și așezăm vișinele sub formă de cerc și presărăm cele 3 linguri de zahăr deasupra .
- Se coace 15 minute la 180 grade . Se poate servi după 30 de minute de stat la rece . Se savurează cu plăcere !