INGREDIENTE
- Aluat:
- 600 g făină
- 3 gălbenușeuri
- 100 g unt
- 350 g lapte
- 50 g zahăr
- 30 g drojdie proaspătă
- vanilie
- coaje de lămîie
- un praf de sare
- Umplutura –
- 500 g brînză
- 1 ou
- 200 g zahăr
- vanilie
- coaje de lămîie
- 100 g gris
- 100 g stafide
- Pentru uns:
- 1 ou bătut
PAȘI
- Pregătim aluatul de brânzoaice amestecînd toate ingredientele și se frămîntă . Se lasă la dospit pînă iși dublează volumul .
- Pregătim umplutura amestecînd brînza și restul de ingrediente .
- Intindem aluatul și-l tăiem în 12 bucăți . Așezăm brînza pe fiecare pătrat cu lingura și se închid ca un plic .
- Se așează în tavă și se ung cu ou bătut . Se coc 20 de minute la 170 de grade pînă se rumenesc frumos . Călduțe se ung cu miere .
- Se pot servi simple s-au pudrate cu zahăr .