INGREDIENTE
- Blat :
- 300 g făină
- 150 g unt
- 80 g zahăr pudră
- 1 ou
- un vîrf cuțit sare
- Umplutură :
- 450 g brînză
- 100 g zahăr
- 100 g smîntînă
- 1 plic zahăr vanilat
- 30 g amidon
- 20 g gris
- 2 ouă
- 100 g stafide
- 100 ml lapte
- 1 linguriță esență de rom
- coaje de lămîie
PAȘI
- Preparare pasca cu aluat fraged: Punem stafidele la înmuiat în lapte și rom .
- Amestecăm toate ingredientele pentru aluat și frămîntăm pînă nu se mai lipește de mîini . Oprim 30 % pentru decor și restul îl întindem în forma de copt ridicînd și pe margine .
- Amestecăm toate ingredientele pentru umplutură , adăugăm și stafidele scurse și turnăm compoziția peste blat .
- Modelăm un șnur lung și -l punem pe marginea formei . Modelăm și crucea și o așezăm la mijloc .
- Coacem pasca la 160 grade pentru 50 de minute . Apoi o scoatem și o ungem cu oul bătut și continuăm coacerea încă 10 minute la 180 grade . După acest timp oprim cuptorul și lăsăm pasca în cuptor cu ușa întredeschisă 30 de minute , după care se dă la rece .
- Se poate felia după 4 – 6 ore . Se savurează cu plăcere ! Un deliciu !