Rețetă prăjitură Doboș

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi :
  • 500 g făină
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt s-au margarină
  • 1 ou
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 pahar de lapte
  • Crema :
  • 3 budinci de ciocolată
  • 0,750 ml lapte
  • 6 linguri de zahăr
  • 200 g Finetti
  • 200 g unt
  • Glazură :
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g frișcă lichidă
  • 50 g unt

PAȘI

  • Amestecăm ingredientele pentru foile de prajitura Doboș și formăm un aluat care se întinde ușor . Se împarte în 5 părți . Se întinde cîte o foaie și se coace pe dosul tăvii .
  • Cele trei plicuri de budincă se prepară conform instrucțiunilor de pe plic . După ce s-a răcit budinca , adăugăm treptat untul și mixăm pînă devine o cremă fină . La urmă adăugăm crema de Finetti .
  • Cu această compoziție umplem foile . Deasupra decorăm cu glazură de ciocolată .
  • Ciocolata ruptă bucăți se topește împreună cu frișca și untul . Cînd ajunge la punctul de fierbere dăm deoparte . Călduță o turnăm peste prăjitură !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne