Rețetă choux a la creme

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 1/2 cana de ulei
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 4 oua
  • 1 pachet zahar vanilat

PAȘI

  • Pentru choux a la creme, reteta este simpla. Se fierbe apa cu uleiul si un praf de sare. Se adauga faina in bloc si se amesteca rapid pana se incorporeaza toata faina. Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana ce compozitia capata consistenta unei smantani foarte groase (care sta in lingura) astfel incat la turnat sub forma de choux sa isi pastreze forma. Se toarna cu un posh . Se coc in cuptorul preincalzit la foc iute 15 minute dupa care 5 minute la foc mic. Crema 1 l lapte, 250 g zahar, 5 galbenusuri, 100 g amidon (10 linguri), 50 g unt, zahar vanilat 20 g, esenta vanilie, optional si cacao. Se amesteca zaharul, galbenusurile, amidonul si laptele, se fierbe, amestecand continuu 15 minute. Dupa ce a fiert, se da deoparte si se adauga untul, zaharul vanilat si esenta vanilie si se amesteca pana se omogenizeaza. Dupa ce se raceste crema, se taie capacelul de la choux si se pune crema si frisca. Se pudreaza cu zahar.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne