INGREDIENTE
- 1/2 cană lapte
- 1/2 pachet unt moale
- 1/3 cană zahăr
- 1/2 linguriță sare
- 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1/2 cană apă fierbinte
- 2 ouă
- 3 și 1/2 căni făină
PAȘI
- Pentru a face cornuri cu un se încălzește laptele într-un vas mic până când bulele se formează o crustă.
- Se amestecă aici untul, zahărul și sarea. Lăsați compoziția să se răcească.
- Într-un castron mic, dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în apă caldă. Să stea până se transformă într-o cremă, aproximativ 10 minute.
- Într-un castron mare, combinați laptele și amestecați cu maiaua. Se adaugă 1 ou. Amestecați compoziția cu 1 cană făină până când aluatul se strânge împreună.
- Frământați până când compoziția devine netedă, aproximativ 8 minute.
- Se unge un castron mare cu puțin ulei, apoi se pune aluatul. Acoperiți cu o cârpă umedă și lăsați-o să se ridice într-un loc cald, până când se va dubla ca volum, aproximativ o oră.
- Îndepărtați aluatul și întindeți-l pe o suprafață netedă. Împărțiți aluatul în două bucăți egale și faceți câteva mingiuțe. Acoperiți-le și lăsați-le încă 10 minute.
- Întindeți mingiuțele cu sucitorul și îndoiți capetele spre interior si formează cele mai bune cornuri cu unt.
- Așezați-le în tavă, pe foile de copt. Acoperiți tava și lăsați-le să se ridice până se dublează, aproximativ 30 de minute.
- Între timp, preîncălziți cuptorul la 400 de grade F (200 grade C). Ungeți cornurile cu ou bătut și coaceți-le timp de 12 până la 15 minute.