INGREDIENTE
- 1 kg.faina de grau,
- 1 cub de drojdie,
- 100 ml.ulei,
- 1/4 lingurita sare,
- seminte de floarea soarelui,
- seminte de in,
- seminte de dovleac,
- ardei iuti la otet,
- seminte de susan,
- 1 ou
PAȘI
- -Se pune intr-un vas faina de grau,peste faina se adauga drojdia stinsa cu putina apa calduta ca apa de vara si putina sare si se framanta un aluatpotrivit de tare,mai spre final se adauga cate putin ulei si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste usor de pe vas.Se face semnul crucii peste aluat,se pune un prosop peste vas si se lasa pret de o ora la odihnit. -Se imparte aluatul de chifle cu seminte in 10 bucati,aporximativ egale,se intinde pe masa de lucru sub forma de foaie,se presoara cu seminte,se strange foaia sub forma rotunda si se pune in tava in care s-a pus hartie de copt.Se face la fel cu fiecare foaie la fel,insa in fiecare foaie se pun alte seminte sau ardei iuti,apoi se ung cu ou batut.Eu am facut cate doua chifle la fel.Se da tava la cuptorul incalzit,la foc potrivit pana se rumenesc.Sa aveti pofta si la pofta dragilor! Cele cu ardei iuti au fost vedetele,au iesit extrordinar de bune!