INGREDIENTE
- Ingrediente :
- 7-8 mere
- 300 g zahăr
- 4 ouă
- 80 g praf budinca de vanilie
- 60 g făină
- 1 praf de sare
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri de unt
- dulceață de vișine
- 1 linguriță de scorțișoara
- Decor : 250 ml smîntînă pentru frișcă
- felii de măr
- zeamă de lămîie
PAȘI
- Preparare tort de mere: Caramelizăm 250 g de zahăr și îmbrăcăm pereții cratiței de jur împrejur . Lăsăm să se răcească complect . Așezăm merele scobite și curățate de coaje și le umplem cu dulceața de vișine . Deasupra presărăm scorțișoara și untul . Dăm cratița la cuptor 20 de minute pînă se înmoie merele dar își păstrează forma .
- Pandișpan : Batem albușurile spumă cu sare , restul de zahăr și vanilia . Adăugăm apoi gălbenușurile amestecînd cu o paletă și la final făina cu praful de budincă . Turnăm compoziția peste mere și introducem forma în cuptor pentru 30 de minute .
- Scoatem din cuptor așezăm deasupra un platou și răsturnăm tortul printr-o mișcare rapidă . Lăsăm să se răcească complect . Batem smăntîna pentru frișcă și decorăm tortul .
- Ornăm cu felii de mere marinate în suc de lămîie . Se savurează cu plăcere !