INGREDIENTE
- Ingrediente :
- Aluat -150 g făină
- 150 ml apă
- 150 ml lapte
- 150 g unt
- 5 ouă
- un praf de sare
- Mousse de ciocolată :
- 400 g ciocolată
- 400 ml frișcă lichidă
- 10 g gelatină
- 2 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 100 g lapte
- Ornare :
- 100 g ciocolată
- 100 ml frișcă lichidă
PAȘI
- Preparare prajitura ecler la tava: Apa , laptele , sarea și untul se pun pe foc într-o cratiță . Cînd începe să fiarbă se adaugă toată făina odată . Se amestecă și se mai fierbe 3 – 4 minute . Se lasă să se răcească .
- Se adaugă ouăle pe rînd mixînd după fiecare ou . Se pregătește o tavă cu hîrtie de copt de dimensiunea 26 x38 și se răstoarnă aluatul cu o paletă și se întinde . Se dă la cuptor 30 – 35 de minute la 180 de grade .
- Mousse de ciocolată : Ciocolata ruptă bucăți și 100 g frișcă se pun la bain marie și se amestecă pînă se topește ciocolata . Gelatina se hidratează în apă rece .
- Gălbenușele se mixează cu zahăr apoi se pun într-o cratiță , se adaugă laptele și se amestecă pe foc pînă se îngroașe puțin . Adăugăm gelatina topită un minut la microunde . Amestecăm apoi cu ciocolata topită și se lasă să se răcească .
- Mixăm cele 300 g de frișcă și le încorporăm în crema de ciocolată .
- Se așează blatul de ecler răcit în tava care s-a copt și se toarnă crema deasupra . Se dă la frigider o oră s-au 20 de minute la congelator .
- Pentru decor se mixează frișca și se toarnă deasupra cremei . Cu o pungă s-au poș se ornează . Apoi se stropește cu ciocolata topită .
- Prajitura ecler la tava cu ciocolata se dă la frigider 3 – 4 ore. Se savurează cu plăcere !