INGREDIENTE
- 3 cană zahăr
- 1 linguriță sare
- 2 și 1/2 pachete unt moale
- 3 ouă
- 2 albușuri de ou
- ½ cană smântână
- 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1/2 cana lapte cald
- 7 căni făină
- 2 și 1/2 cani nuci zdrobite
- 1 lingură esență vanilie
- 1 lingură scorțișoară
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr și se lasă la crescut pentru 15 minute.
- Într-un castron mare, amestecați 1 cană de zahăr alb, 1 linguriță de sare, 1 cană de unt topit și 3 ouă. Se amestecă și se adaugă o jumătate de cană de smântână.
- Adăugați făină. Se amestecă și se omogenizează.
- Pentru a efectua compoziția pentru crema ce se pune in fiecare rulou cu nuca: topiți 1 pachet de unt. Se adaugă 2 căni de zahăr și se amestecă pentru a se dizolva.
- Se adaugă nucuri măcinate și se amestecă până se omogenizează.
- Adăugați scorțișoara și esența de vanilie după gust.
- Întindeți aluatul într-o formă dreptunghiulară. Ungeți ușor aluatul cu ouă, apoi adăugați compoziția.
- Adăugați compoziția deasupra aluatului.
- Rulați marginile și împăturiți-le, iar apoi folosiți o pensulă și sigilați aluatul cu albusuri de ou.
- Preîncălziți cuptorul la 350 grade F (175 grade C) și coaceți timp de 30-40 de minute.