INGREDIENTE
- 900 g faina
- 300 g margarina
- 3 oua
- 50 g drojdie
- 8 linguri zahar
- 1 cana lapte
- 500 g nuca macinata
- 100 ml.lapte pentru umplutura
- 5 linguri zahar pentru umplutura
- 5 albusuri ou
- 3 plicuri zahar vaniliat
PAȘI
- Pentru aluatul de baigli cu nuca, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute. Intre timp, pregatim umplutura. Cele 5 albusuri le batem bine, adaugam zaharul, apoi nuca macinata pe care o adaugam treptat, amestecand usor. Dupa ce a crescut aluatul, il framantam pana se omogenizeaza, il impartim in 8 bile pe care le intindem in 8 foi. Pe fiecare foaie, adaugam compozitia cu nuca, se ruleaza si se ung cu galbenus de ou. Se dau la cuptor pentru circa 40 minute, se verifica cu scobitoarea daca este copt.