INGREDIENTE
- Blat :
- 200 g făină
- 200 g zahăr
- 200 g unt
- 4 ouă
- 3 linguri cu vîrf cu cacao
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 3 linguri cu lapte
- Crema :
- 5 ouă
- 100 g zahăr
- 1 plic gelatină
- 100 g ciocolată neagră
- 500 ml lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri de cacao
- Glazura de ciocolată
- 50 ml frișcă lichidă
- 100 g ciocolată neagră
- 30 g unt
- Zmeură pentru ornat
PAȘI
- Blat de prajitură cu ciocolată : Frecăm untul cu zahărul pînă obținem o compoziție cremoasă . Adăugăm ouăle unul cîte unul , laptele , vanilia , sarea și amestecăm . La urmă încorporăm făina amestecată cu praful de copt și cacaua .
- Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hîrtie de copt . Coacem 25 – 30 de minute la 180 de grade . Lăsăm blatul în tavă să se răcească .
- Crema : Hidratăm gelatina conform instrucțiunilor . Mixăm cele 5 ouă întregi cu zahărul , adăugăm laptele , vanilia și dăm la foc mediu. Amestecăm constant pînă se îngroașe . Tragem deoparte și adăugăm ciocolata tocată mărunt și cacaua .
- Lăsăm să se tempereze 5 minute apoi adăugăm gelatina încălzită 1 minut . Turnăm crema peste prăjitură și o dăm la rece o oră să se întărescă crema .
- Glazura pentru prajitura cu ciocolată : Frișca se pune într-un vas la încălzit , apoi punem ciocolata și untul , omogenizăm bine pînă se topește ciocolata .
- Turnăm glazura peste prăjitură în tavă cînd este doar puțin călduță . Rece se taie bucăți și se ornează cu zmeură . Se savurează cu plăcere !