INGREDIENTE
- 2 și 3/4 căni făină
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță rahăr
- 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură usturoi praf
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță mărar uscat
- 1/2 linguriță busuioc uscat
- piper după preferință
- 3 lingură ulei măsline
- 1 cană apă
- 3 linguri parmezan
- Mozzarella
PAȘI
Pentru a face focaccia, reteta este astfel:
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr și se lasă la crescut pentru 15 minute.
- Într-un castron mare amestecați făina, sarea, zahărul, drojdia, praful de usturoi, oregano, cimbrul, busuiocul și piperul negru. Se amestecă în puțin ulei de măsline și apă.
- Când totul devine omogen, se pune pe masă și se frământă până când devine neted și elastic.
- Așezați aluatul într-un castron, după ce îl ungeți puțin cu ulei. Acoperiți cu o cârpă umedă și lăsați-l să se ridice într-un loc cald timp de 20 de minute.
- Preîncălziți cuptorul la 230 grade C. Puneți aluatul pe foaia de copt unsă cu puțin ulei.
- Puneți topul cu ulei de măsline. Se presara apoi parmezanul și mozzarella.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute sau până prinde o crustă maro/auriu.
- Serviți cald.