INGREDIENTE
- 500 g faina 100 g zahar
- 1/2 lingurita sare 100 g unt 300 ml lapte coaja de lamaie zahar vanilat 25 g drojdie esenta de vanilie Umplutura nutella Uns 100 g unt Decor 1 galbenus 2 linguri lapte zahar pudra
PAȘI
- Intr-un pahar amestecam drojdia cu 1 lingura zahar si putin lapte caldut, lasam 5 min deoparte. Intr-un vas cernem faina o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, zaharul vanilat, facem o adancitura, adaugam drojdia, laptele, esenta, untul topit si incepem sa framantam un aluat omogen si elastic (daca este nevoie, adaugam faina sau lapte dupa caz). Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 30 min, pana ce isi dubleaza volumul. Intindem aluatul de cornuri cu ciocolata pe masa unsa cu ulei, ungem cu untul la temperatura camerei si impaturim in 3. Lasam 10 min aluatul sa se odihneasca dupa care intindem din nou sub forma de dreptunghi si taiem in 8 bucati. Fiecare bucata de aluat o rulam si legam formand un nod. Fiecare nod de aluat se intinde cu sucitorul sub forma de ovala si adaugam cate o lingurita de nutella pe una din laturi, rulam si dam forma unui corn. Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si lasam 10 min la dospit. Le ungem cu galbenusul batut cu lapte, dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos, cca 25 min la 180 grade C. Aluatul de cornuri cu ciocolata se mentine la fel de aerat si a 2 zi, parca sunt mai gustoasea 2 zi:D