INGREDIENTE
- Aluat : 500 g de făină
- 50 g zahăr
- 25 gr drojdie proaspătă
- un praf de sare
- 100 ml ulei
- 150 g apă minerală
- Umplutura :
- 500 g mere rase
- 150 g zahăr
- 1 plic vanilie
- scorțișoară
- 1 ou pentru uns
PAȘI
- Preparare aluat de placinta cu mere : Intr-un castron punem drojdia , o linguiță de zahăr , o linguriță de făină , o ceașcă de apă și amestecăm . Lăsăm să acționeze . După acest timp amestecăm cu restul ingredientelor și frămîntăm aluatul . Se lasă la crescut pînă se dublează .
- Merele rase se amestecă cu zahărul , vanilia și scorțișoara .
- Împărțim aluatul în 10 bucăți , compoziția se așează pe fiecare bucată și se închid ca un plic . Se așează în tavă și se ung cu ou . Se coc 20 de minute la 170 de grade .
- Se pudrează cu zahăr și se servesc !