INGREDIENTE
- 1 pachet unt la temperatura camerei
- 2 căni zahăr
- 3 ouă
- esență lămâie și coajă de lămâie după gust
- 2 și ¼ căni făină
- 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ linguriță sare
- 8 linguri de iaurt
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- Preîncălziți cuptorul la 165 de grade C.
- Ungeți cu puțin unt tava și apoi tapițați-o cu făină.
- Bateți untul și zahărul împreună într-un castron mare, cu un mixer electric, până devine pufos.
- Bateți un ou în amestecul de unt topit; adăugați esența de lămâie și lămâia rasă, împreună cu ultimul ou.
- Se amestecă făina și sarea peste și se omogenizează cu drojdia.
- Se toarnă în tava pregăitită aluatul de chec cu iaurt. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 60 de minute.
- Se lasă să se răcească 10 minute în tigaie, apoi se întoarce pe un suport și se răcește complet.