INGREDIENTE
- Ingrediente :
- Aluat : 500 g de făină
- 250 ml lapte
- 2 ouă
- 25 gr drojdie proaspătă
- 125 g zahăr
- un praf de sare
- 100 g unt
- arome : vanilie , coaje de lămîie
- Umplutură :
- 500 g brînză
- 200 g stafide
- 200 g zahăr pudră
- 150 g smîntînă
- esență de vanilie
- coaje de lămîie
- 3 ouă
- 1 ou pentru uns paca
PAȘI
- Pentru aceasta pasca traditionala se face un aluat de cozonac . Se frămîntă și se lasă o oră la dospit .
- Împărțim aluatul în două . O parte o întindem înt-o formă rotundă cu hîrtie de copt . Din a doua parte oprim 100 de grame de aluat pentru cruce , restul se face o împletitută în trei . Se așează peste foaie formînd un inel .
- Pentru umplutură amestecăm toate ingredientele și turnăm compoziția în forma de aluat . Din 100 de grame de aluat oprit formăm două șnururi și le așezăm în formă de cruce pete brînză . Lăsăm la crescut 30 de minute . Ungem cu ou bătut și apoi coacem pasca 40 de minute la 160 de grade .
- Fierbinte se pensulează cu miere ! Se lasă puțin la răcit și se savurează cu plăcere !