INGREDIENTE
- 6 oua
- 60 gr faina
- 330 gr zahar
- 1 praf copt
- 3 pliculete zahar vanilinat
- 200 ml apa
- 250 gr unt
- 1 praf sare
- colorant alimentar rosu
- hartie de copt
PAȘI
Pentru a face rulada cu crema de unt trebuie sa ai in vedere urmatoare:
- se separa albusul de galbenus. se bate impreuna cu praful de sare
- se adauga 80 gr zahar, 1 plic zahar vanilinat.
- se adauga galbenusurile treptat
- se incorporeaza faina si se amesteca usor, colorantul alimentar
- se pune aluatul obtinut intr o tava tapetata cu hartie de copt. nu uita sa preincalzesti cuptorul!
- se pune la cuptor pana este gata, cateva minute.se rumeneste usor.
- se scoate blatul pe o alta hartie de copt tapetata cu putin zahar pudra si se ruleaza usor sa nu se rupa pana este gata crema
- facem un sirop pt crema din 250 ml apa , 250 gr zahar si 2 plicuri cu zahar vanilinat.
- se incalzeste apa , se adauga zaharul tos si cel vanilinat.se amestea usor pana se topeste zaharul
- crema: 250 gr unt la temperatura camerei , siropul racit 250 ml. se spumeaza untul si apoi treptat se adauga siropul
- cu siropul ramas se unge rulada, se dauga crema, se ruleaza si se pune la frigider 1 ora.. max 2.
- pofta buna si spor la gatit!