INGREDIENTE
- 3 oua
- 400 gr zahar
- 220 ml ulei
- 2 gr praf de copt
- 600 gr faina
- 250gr unt
- 150 gr zahar pudra
- 20 ml esenta rom
- 3 galbenusuri
- 50 gr cacao
- 300 ml lapte
- colorant rosu si galben
PAȘI
Pentru a face piersicute, reteta este simpla:
- din 200 gr zahar, 3 oua, 2 gr praf de copt, 600 gr faina, 220 ml ulei incepem sa preparam aluatul
- Amestecam intai ouale cu zaharul, la viteza medie, pana se face spuma
- se adauga uleiul si se amesteca bine pana se incorporeaza perfect
- punem faina,praf de copt, si se amesteca pana ce obtinem un aluat lipicios dar carese poate modela
- se fac bilute de marimea unei nuci, se aseaza in tava pe hartie de copt si sepune la cuptor cam 10-12 minute la 180 grade. nu uita sa preincalzesti cuptorul
- dupa ce sunt gata se lasa sa se raceasca complet si se face o mica scobitura la mijloc cu varful unui cutit mic. resturile depraji nu le arunca ! le vom pune in crema ! 🙂
- restul de ingrediente ( fara lapte si zaharul tos , cel 200 gr ramas) la amestecam cu mixerul la viteza medie, pana avem o crema omogena
- se umple fiecare jumatate de piersica cu crema si se lipeste una de alta
- in 2 boluri punem cate 150 ml de lapte si colorantul. amestecam bine,
- dam fiecare piersica formata prin laptele colorat si apoi prin zaharul tos
- se pot orna cu frunzulite de la mandarine, menta. Sunt gata piersicutele. Reteta este simpla, spor la gatit !