Rețetă ruladă cu mascarpone, ciocolată și vișine

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 250 gr mascarpone
  • 150 ml smantana lichida pt frisca
  • 150 g ciocolata
  • 200 gr visine din borcan

PAȘI

  • preincalzim cuptorul
  • pregatim foaia de pandispan pentru rulada cu mascarpone si ciocolata din : 4 oua, 120 gr faina, 120 gr zahar si esenta de vanilie astfel:
  • ouale se mixeaza cu zaharul cel putin 10 minute, pana creste mult in volum si capata o culoare albicioasa
  • faina se adauga treptat si se amesteca cu o paleta f usor
  • se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si sepune la cuptor aprox 10-12 minute. daca se tine mai mult e posibil sa crape in momentul rularii
  • dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam 2 minute si apoi rulam cu foaia de copt si o lasam la racit
  • separat se pregateste crema de mascarpone, cioco si visine
  • 100 gr de cioco se pun la bain marie cu 150 ml smantana pt frisca. se amesteca pana se topeste cioco si apoi se lasa la racit
  • cand s a racit , se amesteca cu mascarpone. se intinde crema pe foaia de pandispan ,iar deasupra se presara visinele
  • se ruleaza strans si se aranjeaza cu mana sa nu fie umflaturi.
  • se poate decora cu cioco: 50 gr la bain marie cu 50 ml smantana.
  • se presara cu miscari rapide . Rulada cu mascarpone si ciocolata se tine la rece 1-2 ore . spor la gatit

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne