INGREDIENTE
- 9 oua
- 320 gr zahar pudra
- 130 gr faina
- 2 linguri unt topit si racit
- 1 praf de sare
- vanilie
- 300 gr unt
- 200 gr ciocolata amaruie
- 30 ml apa
- 30 gr cacao
- 100 gr zahar
PAȘI
- mai intai facem foile: 6 foi dreptunghiulare: 6 oua, 120 gr zahar pudra, 130 gr faina, 2 linguri unt topit si racit, 1 praf de sare si vanilie
- separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pudra (60 gr zahar)
- mixam albusurile cu 60 gr zahar pudra, sare
- amestecam cele compozitii, adaugam untul topit, vanilia, faina si amestecamusor cu o spatula sa nu scoatem aerul
- din aceasta compozitie se obtin 6 foi pentru tort dobos. se toarna din compozitie intr o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, 10-12 minute la 170 grade. cand marginile incep sa fie rumene sunt gata!
- crema: 3 oua, 200 gr zahar pudra, 300 gr unt, 200 gr ciocolata amaruie, 30 gr cacao, vanilie
- se mixeaza: ouale, zahar pudra, vanilia pana si dubleaza volumul.
- se pun apoi pe baie de aburi pana se ingroasa
- scufundati apoi vasul intr un bol cu apa rece
- se topeste ciocolata, se lasa la racit si apoi se amesteca cu crema de oua.
- se mixeaza untul cu cacao si se amesteca cele 2 compozitii
- zaharul se pune impreuna cu apa pe foc pana se topeste si se formeza caramelul si apoi se toarna pe o hartie de copt, se intinde uniform si se taie formele 10-12 buc
- asamblare: fiecare foaie se unge cu crema de cioco, si se pune una peste alta, se imbraca prajitura cu crema, se uniformizeaza
- deasupra se pun bucatile de caramel, apoi punem tortul dobos la rece.
- spor la gatit