INGREDIENTE
- 300 gr faina
- 125 ml apa (sau lapte)
- 1 lingura ulei (sau unt)
- 2 linguri ulei pt uns tigaia( sau unt)
- 1/2 lingurita sare
- 500 gr spanac
- 1 legatura leurda
- 1 legatura ceapa verde
- sare, piper
- branza sarata
PAȘI
- Pentru blatul acestei placinte cu spanac pui intr un bol faina, sare, 1 lingura cu ulei, 125 ml apa. se amesteca si se framanta pana obtii un aluat cu textura mai moale
- coca se lasa sa se odihneasca cam o jumatate de ora.
- spanacul, leurda, ceapa verde se taie marunt, se adauga piper. atentie.. sare pui doar inainte de a umple placintele
- se unge tigaia cu ulei
- imparti coca in 3 parti egale fi fiecare bucatao intinzi cat de subtire sub forma unui cerc
- pe pargine se pune umplutura(poti adauga si branza) invarti 1 data pana se acopera compozitia . nu rulezi de mai multe ori pt ca eprea multa coca.
- tai restul de coca , iar ce ai obtinut pui in tigaie si prajesti pana capata o crusta aurie.
- la fel faci pana se termina umplutura si coca
- placinta cu spanac de poate manca atat calda cat si rece.
- spor la gatit