INGREDIENTE
- Aluat
- 200 g untură ( unt )
- 200 g iaurt ( smîntînă )
- 2 linguri de griș
- 500 g făină
- un praf de sare
- un borcan dulceață fructe de pădure
- 1 lingură pesmet
- 200 g zahăr pudră vanilat
PAȘI
- Preparare cornulete cu fructe de padure : Cernem făina și amestecăm cu sarea și grișul , apoi se adaugă untura și se frămîntă pînă se încorporează grăsimea . Apoi se adaugă iaurtul , se amestecă , se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la rece aproximativ o oră .
- Dulceața se amestecă cu pesmetul . Se scoate aluatul și se întinde o foaie groasă de 0,5 cm , se decupează cu un pahar , se așează la mijloc o linguriță de dulceață . Se rulează , se îndoaie puțin de capete și se așează în tavă cu hîrtie de copt .
- Se coc în cuptorul preîncălzit la 160 de grade 15 – 20 de minute . Se scot , se lasă puțin să se răcească și se dau prin zahăr pudră vanilat .
- Se așează pe un platou și se savurează cu poftă ! Sunt delicioase !