INGREDIENTE
- 2 căni zahăr
- 1 3/4 căni făină
- ¾ căni cacao neîndulcită
- 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 linguriță sare
- 2 ouă
- 1 cană lapte
- ½ cană ulei
- 2 lingurițe esență vanilie
- 1 cană apă fierbinte
PAȘI
- Preîncălziți cuptorul la 175 de grade. Ungeți și tapițați cu făină două tăvi rotunde.
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- Într-un bol mare puneți zahărul, făina, cacao, drojdia și sarea. Adăugați ouăle, laptele, uleiul și esența de vanilie.
- Amestecați timp de 2 minute. Adăugați treptat apa fiebinte, până compoziția devine omogenă.
- Puneți aluatul de blat de tort în tăvi.
- Coaceți 30-35 minute. Lăsați-le să se răcească în tavă.
- După preferințe, adăugați cremă, frișcă sau glazură. Puteți orna tortul cu fructe, nuci sau alune.