INGREDIENTE
- 600 g faina
- 2 oua,3 linguri smantana, 3 linguri ulei, 30 g drojdie Secretul bunicii, 250 ml apa sau lapte,
PAȘI
Pentru a face acest colac reteta este simpla:
- Cernem faina intr-un bol si la mijloc , punem oul, zaharul , drojdia , smantana si putina apa calduta. Amestecam bine ingredientele, apoi punem restul de apa(in care am pus sarea ) si incepem sa framantam ,adunand faina dinspre margini.Cand s-a format un aluat omogen adaugam treptat si uleiul.Lasam sa creasca apoi impartim aluatul in 3 parti egale.
- Din prima (1/3) treime formam 3 snururi si le impletim.Celelalte doua parti (2/3) se unesc, formam, tot asa 3 snururi si le impletim.Painile rezultate trebuie sa fie de aceeasi lungime.Deasupra painii mai mari facem un sant (presam usor), ungem cu ou batut si suprapunem cea de-a doua paine, cea mica.Unim capetele painilor formand un colac si-l transferam intr-o tava,unsa cu ulei(il puem face colacul si direct in tava)Lasam la crescut, ungem cu ou batut si coacem la foc potrvit
- Cand e gata se mai unge odata cu ou, pentru culoare si luciu !