INGREDIENTE
- Aluat : 4 ouă
- 18 linguri de zahăr
- 18 linguri de ulei
- 18 linguri de lapte
- 24 linguri de făină
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- Sos de cireșe : 1 kg cireșe
- 300 g zahăr
- 2 linguri suc de lămîie
- Decor : zahăr pudră vanilat
PAȘI
Pentru a face prajitura cu cirese, trebuie sa ai in vedere urmatoarele:
- Mixăm cele 4 ouă cu zahărul , vanilia și uleiul . Se adaugă făina amestecă cu praful de copt și sarea alternînd cu laptele . Turnăm jumătate de cantitate în tavă tapetată cu hîrtie de copt și coacem 10 minute .
- Sosul de cireșe . Punem cireșele cu zahărul și lămîia pe foc . Lăsăm să fiarbă 10 minute .
- Scoatem tava și punem sosul de cireșe și restul de aluat . Dăm din nou la cuptor și mai coacem 30 de minute .
- După coacere se pudrează cu zahăr vanilat . Un deliciu !