INGREDIENTE
- 3 linguri făină
- 3 linguri zahăr
- 3 ouă
- Sare
- 1 plic zahăr vanilinat
- 0,5 plic praf de copt
- Zahă pudră
- Zeamă de cireșe
PAȘI
- Se separă albușul de gălbenuș
- Se amestecă gălbenușul cu zahărul și zahărul vanilinat
- Se bate albușul și se adaugă amestecul de gălbenuș și se amestecă ușor cu o lingură de lemn
- Se adăugă făina și praful de copt și se amestecă ușor până devine omogen
- Se preîncălzește cuptorul la 150 grade
- Pe tava de copt se pune hârtie de copt și cu un poș se desenează flori și cercuri iar in mijlocul fiecăruia se așează câte o jumătate de cireașă spălată în prealabil și scoase sâmburii
- Se pune la copt aproximativ 8 minute
- Se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
- Florile se ornează cu zahăr pudră (flori albe) și cercurile cu sirop de cireșe (cireșe)
- Aceste flori de cirese cu cirese sunt gata si se pot servi mai ales la copii
- Poftă bună!