INGREDIENTE
- 2 căni făină
- 14 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ linguriță scorțișoară
- Sare
- 2 banane mari
- esență de caramel macchiato (sau topping de cafea)
- ½ cănă ulei
- 2 ouă
- 2/3 căni zahăr
- 2 linguri cafea instant (granule)
- 6 linguri unt nesărat
- 6 linguri zahăr brun
- 1 linguriță esență vanilie
PAȘI
- Încălzește cuptorul la 175 de grade.
- Unge tava cu puțin ulei.
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- Amestecați scorțișoara și sarea, împreună cu făina.
- Într-un bol larg striviți bananele cu o furculiță până devin o pastă. Adăugați topping-ul de cafea, uleiul, ouăle, zahărul și cafeaua instant, până se omogenizează. Adăugați drojdia și amestecați bine.
- Gradat, adăugați mixul de scorțișoară, sare și făină, până ce aluatul devine neted.
- Așezați aluatu pentru chec cu banane în tavă.
- Coaceți aluatul timp de 1 oră. Lăsați-l să se răcească înainte de a scoate compoziția din tavă.
- Între timp, topiți untul nesărat și amestecați-l cu zahărul brun și esența de vanilie, pe foc. Se fierbe siropul timp de 3 minute.
- Se lasă să se răcească la temperatura camerei. După răcire, însă într-o stare lichidă, se toarnă peste aluatul copt.