INGREDIENTE
- 3 ¼ căni făină
- 3 căni zahăr
- 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 ½ lingurițe sare
- 1 linguriță nucșoară
- 1 linguriță scorțișoară
- ½ dovleac mare
- 2/3 căni apă
- 1 cană ulei
- 4 ouă
- ½ cană nuci pisate ușor
PAȘI
- Pentru a face prajitura cu dovleac, tapetați tava/tăvile. Preîncălzim cuptorul la 175 grade C.
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- Amstecați într-un bol drojdia cu sarea, zahărul, nucșoara, scorțișoara și făina.
- Adăugați dovleacul, apa, uleiul, ouăle și nucile.
- Amestecați bine până se omogenizează compoziția. Se toarnă în tavă/tăvi.
- Puteți adăuga stafide, fructe confiate sau nuci deasupra, după preferințe.
- Coaceți pentru aproximativ 1 oră.