Rețetă prăjitură cu iaurt

INGREDIENTE

  • ½ cană iaurt
  • 1 și ½ căni făină
  • 1 cană zahăr
  • ½ cană ulei
  • 3 ouă
  • 11 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ¼ cană zahăr praf

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Puneți iaurtul într-un bol. Adăugați făina, zahărul, uleiul ouăle și drojdia și omogenizați-le bine.
  • Așezați compoziția pentru prajitura cu iaurt într-o tavă tapițată cu ulei și făină.
  • Coaceți compoziția pentru 25- 35 de minute la 175 grade C, până ce aluatul devine maroniu.
  • Presărați zahărul pudră peste prăjitură, după ce aceasta se răcește.
  • Sfaturi de variante: 1. Folosiți iaurt cu fructe sau fructe separate (ori gem/ dulceață/ fructe confiate).
  • 2. Folosiți jumătate de zahăr brun și jumatate de zahăr tos. Adăugați 2 lingurițe de scorțișoară.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne