INGREDIENTE
- ½ pachet unt
- ½ cană lapte
- 9 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ cană apă
- 3 ouă
- ½ căni zahăr
- 1 linguriță sare
- 4 și ½ căni făină
- 1 litru de supă de pui
PAȘI
- Puneți laptele și untul într-un bol și amestecați până untul se topește. Lăsați-l să se răcească.
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr. Amestecați cu mixul de unt si lapte.
- Combinați ouăle, zahărul și sarea într-un bol larg și amestecați până se combină ingredientele. Gradual, puneți făina, alternând cu mixul de lapte și drojdie.
- Așezați aluatul la căldură, acoperindu-l cu un prosop entru 20 de minute.
- Puneți supa de pui (fiertura) într-un vas si încălziți-o pe foc la o tempratură medie spre ridicată.
- Între timp, presărați făină pe masă. Răsturnați aluatul pe masă și frământați ușor aproximativ 3 minute. Adăugați puțină făină dacă aluatul este lipicios.
- Împărțiți aluatul, utilizând un cuțit pentru a tăia aluatul în benzi de 2 degete lățime și puneți fâșiile în supa fierbinte.
- Inițial, aceste galuște se vor scufunda, apoi se ridică la suprafață atunci când sunt fierte, aproximativ 10 minute.
- Îndepărtați găluștele din supă cu o lingură și așezați-le pe o sită pentru a se scurge apa.
- Se servesc alături de supă, sosuri sau legume la grătar.