INGREDIENTE
- 3 și ½ căni făină
- 17 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¾ căni lapte
- ¾ căni zahăr
- ¼ pachet unt
- ½ linguriță sare
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- 1 cană zahăr pudră
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- Într-un bol amestecați laptele, zahărul, untul și sarea, pănă totul se topește. Adăugați ouăle și băteți-le cu un mixer sau un tel circa 30 de secunde, pentru a se combina.
- Măriți viteza mixerului și bateți încă 3 minute.
- Adăugați făina rămasă, puțin căte puțin, amestecând compoziția cu drojdia.
- Lăsați la dospit, acoperind compoziția cu un prosop, până se dublează ca mărime.
- Scoateți aluatul de gogosi pufoase de la dospit și așezați-l pe masă. Rupeți din el bucățele, pe care le presați ușor cu podul palmei pe masă, pentru a crea ușoare cerculețe.
- Acoperiți-le cu un prosop timp de 45 de minute.
- Încingeți uleiul la 180 grade C. Așezați aluatul în tigaie, întorcându-l de câte ori este nevoie până la coacere.
- Presărați zahărul pudră pentru încă un strop de aromă.
- Le puteți servi cu dulceață, cremă de ciocolată, iaurt sau smântână.