INGREDIENTE
- 4 căni făină
- 17 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ căni zahăr tos
- 1 lingură jumătate sare
- ½ pachet unt
- 1 cană jumătate apă fiartă (110 garde C)
- 2 ouă
PAȘI
Urmeaza pas cu pas reteta! Cornulete fragede delicioase faci astfel:
- Într-un bol larg, dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- Combinați drojdia, 2 căni făină, zahărul și sarea, până se amestecă toate ingredientele.
- Zdrobiți untul cu o furculiță, până devine o pastă.
- Adăugați apa fiartă în mixul de făină. Amestecați cu un mix electric compoziția la o viteză medie, timp de 2 minute.
- Adăugați ouăle și încă o cană de făină. Adăugați treptat și restul de făină până se omogenizează totul.
- Așezați aluatul pe o suprafață netedă și frământați-l timp de 8 minute până devine elastic.
- Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la dospit timp de 20 de minute.
- Întindeți aluatul și tăiați-l în fâșii, astfel încât să se formeze porții pătrate de aluat. Pune-ți dulceață, gem sau ciocolată. Împăturiți-le. Lăsați-le să se ridice timp de 10 minute.
- Încingeți cuptorul la 170 grade C.
- După coacere, presărați zahăr pudră peste.