Rețetă cornulețe

INGREDIENTE

  • 4 căni făină
  • 17 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ căni zahăr tos
  • 1 lingură jumătate sare
  • ½ pachet unt
  • 1 cană jumătate apă fiartă (110 garde C)
  • 2 ouă

PAȘI

Urmeaza pas cu pas reteta! Cornulete fragede delicioase faci astfel:

  • Într-un bol larg, dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Combinați drojdia, 2 căni făină, zahărul și sarea, până se amestecă toate ingredientele.
  • Zdrobiți untul cu o furculiță, până devine o pastă.
  • Adăugați apa fiartă în mixul de făină. Amestecați cu un mix electric compoziția la o viteză medie, timp de 2 minute.
  • Adăugați ouăle și încă o cană de făină. Adăugați treptat și restul de făină până se omogenizează totul.
  • Așezați aluatul pe o suprafață netedă și frământați-l timp de 8 minute până devine elastic.
  • Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la dospit timp de 20 de minute.
  • Întindeți aluatul și tăiați-l în fâșii, astfel încât să se formeze porții pătrate de aluat. Pune-ți dulceață, gem sau ciocolată. Împăturiți-le. Lăsați-le să se ridice timp de 10 minute.
  • Încingeți cuptorul la 170 grade C.
  • După coacere, presărați zahăr pudră peste.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne